lørdag 12. januar 2008

Adrian
Dette er Adrian!
Han ble født på Bærum Sykehus en solskinsmorgen den 04.08.05. Adrian er født med alvorlige hjertefeil, og har gjennomgått to store og alvorlige åpne hjerteoperasjoner.
Her kan du lese mer om hjertefeilene han er operert for:
http://www.nextcon.no/ffhb/profilbok/venstre.asp?gruppe=401
http://www.nextcon.no/ffhb/profilbok/venstre.asp?gruppe=402
http://www.nextcon.no/ffhb/profilbok/venstre.asp?gruppe=419
http://www.nextcon.no/ffhb/profilbok/venstre.asp?gruppe=415

Til tross for gode resultater ved hver operasjon er han desverre ikke ferdig. Forsnevringene i utløpet til lungene har skapt trøbbel for hjerteklaffen der. Den er blitt desformert og må mest sansynlig byttes ut med en mekanisk klaff etter hvert. Foreløpig har han en goretexlapp forran sin egen klaff som hjelper litt til sånn at blodet ikke renner tilbake til hjertet, men ut i lungene som det skal gjøre.
Adrian var to dager gammel da han hadde sin første hjelpeoperasjon. Da lagde de et hull mellom forkamrene sånn at litt av blodet kunne blandet. En av feilene med hjertet til Adrian var nettopp det at blodet ikke gikk i den "banen" det skulle (TGA Transposisjon). Derfor ble noe blod aldri tilført oksygen (fordi det ikke gikk innom lungene) og resten av blodet hadde bare fint og nytt oksygen, men dette ble ikke sendt rundt i kroppen. Derfor var han veldig blå helt til denne hjelpeoperasjonen. Men han var fortsatt blå etter det, men mindre. En uke og to dager gammel var tiden inne for den store og veldig risikable, åpne hjerteoperasjonen. Det var forferdelig. Det gikk heldigvis bra, men det kunne godt riktig galt. På operasjonsbordet mistet Adrian mye blod, og han måtte holdes i respirator og på hjerte- lungemaskin veldig lenge.

Da han var ett år var det på tide med ny åpen hjerteoperasjon. I mellomtiden har han hatt flere ultralyd og EKG, men blodtrykk og O2 metning- undersøkelser på Rikshospitalet og en hjertekateterisering.

Adrian er i dag i en aktiv og travel gutt. Det er bare et arr som kan fortelle noe om hva han har vært igjennom.
I det siste har han begynt å svette lett og det er ikke bra. Regner med å bli innkalt til undersøkelse på riksen snart og da får vi se hva som skjer.

Her er et par bilder fra før operasjonen og like etter operasjonen bare en uke gammel.


Ingen kommentarer: